Marvel-maraton

Har en hemmakväll ensam i soffan. Inga barn och Marcin är på jobbet.
Blev ingen träning idag heller. Bara en hel dag framför datorn och Tv’n tittandes på Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.

Jag och Marcin har startat ett Marvel-maraton; Vi ser på alla filmerna i den ordning som det är tänkt att filmerna ska utspelas. Där emellan även alla serier. I morse började vi se på Agent Carter och jag som inte tittat klart på Agents of S.H.I.E.L.D. behöver en liten uppdatering. Så jag passar på medan han är på jobbet. Det är som sagt andra gången jag ger mig på serien och jag försöker verkligen(!) att bibehålla koncentrationen, men den är lika seg som den var första gången jag försökte se den. (Daredevil är hundra gånger bättre!) Tur att jag bara behöver se den stötvis med en och annan film emellan.

Hittills har vi sett:

  • Captain America: The First Avenger
  • Iron Man
  • Iron Man 2 (ja vi hoppade över The Incredible Hulk från 2008 för den är klappkass! Mark Ruffalo ftw!)
  • Thor
  • The Avengers
  • Iron Man 3 (alltså ursäkta, men den är ju så jävla seg! Och om jag minns rätt tyckte jag exakt samma sak efter att jag såg den första gången)
Tryck för att komma till sidan med listan

Nästa film vi ska se i ordningen är Thor: The Dark World. Sen har vi en hel del kvar att plöja igenom. Och då har vi många favoriter kvar!
Varför gör vi detta då? Ingen aning.. Men det är kul med alla ”Aha”-stunder när vi ser alla pusselbitar hamna på plats. Jag har alltid tyckt att det är svårt att komma ihåg vad som hänt tidigare i filmerna när jag sett dem i ”oordning”-ordning.

När vi är klara med Marvel har Marcin lovat mig (jag har bestämt) att vi ska se alla Harry Potter-filmer! För han har inte sett dem än. Medvetet. Han tycker att de är barnsliga men jag ska bevisa motsatsen! Dessutom ingår det i filmhistoria, allmänbildningen och kultur.. Typ, eller nåt!

Vi avrundade kvällen igår med att titta på Yrrol – En kolossalt genomtänkt film . För jag anser att även den är en del av allmänbildningen och det kommer en uppföljare nu i dagarna. Vad jag såg i trailern är den nog lite roligare om en sett den första innan. Har han någon talan om att slippa se dessa filmer? Svaret är nej. Näst upp blir alla avsnitt ur Sunes jul och de flesta ur Hasse och Tages produktioner! Men det vet han inte om än. Alla kalla, mörka höst- och vinterkvällar är räddade! Åh vad kul vi ska ha! 😀 

 

Leave a Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *